torsdag 23 augusti 2012

Melwin tre månader

Vår älskade lilla kille blir idag tre månader gammal och vi njuter i fulla drag av att följa Melwin och hans utveckling! Just nu känns det som att han befinner sig i en utvecklingsfas för det händer så mycket! Har lite smått försökt sammanfatta vad han kan, gör och gillar nu vid tre månaders ålder.

Melwin gillar sin babysitter mycket, där kan han leka långa stunder och får ordentligt gung på stolen när han sparkar loss :) Även babygymmet är uppskattat och han har nu börjat slå mot leksakerna som hänger ovanför honom när han ligger på rygg och kan roa sig där på egen hand! Han har även ganska nyligen börjat öppna sina små händer och tränar på att greppa leksaker etc. som vi håller framför honom. Melwin har även börjat träna på att rulla runt. Som jag skrivit innan har han förut rullat från mage till rygg vid enstaka tillfällen, ligger han på rygg kan han rulla över till sidan än så länge. Vi får se hur lång tid det är kvar tills han kommer runt från rygg till mage på egen hand!

Händerna smakar väldigt gott och det tuggas en hel del på fingrarna, ibland så hårt att han blir ledsen och får röda bitmärken på fingrarna från sin lilla tand ;) Frågan är om det kanske är fler tänder på gång?! Melwin blir starkare och stadigare i nacken och kan hålla upp huvudet allt längre stunder åt gången när han ligger på mage, speciellt om han har något spännande att titta på eller någon att prata med. Han pratar mycket och har många olika ljud för sig. Det är så gulligt när han ligger och jollrar, ibland känns det nästan som att vi pratar med varandra då vi turas om att "prata och svara" flera gånger om :) Ler gör han mest hela tiden men vi väntar med spänning på det första riktiga skrattet!


För det mesta går det bra att vara i famnen hos andra men ibland är det inget kul och då visar han tydligt (!) att det inte är vad han vill... Det är dock spännande och intressant att prata med och titta på sina andra bebiskompisar. Vi börjar få lite rutiner på dagarna och går oftast upp någon gång mellan 7-9 på morgonen, vi äter frukost, gör oss i ordning och leker en stund innan det är dags för Melwin att ta en liten tupplur igen. Vanligtvis går det mellan 2-4 timmar mellan matstunderna dagtid och däremellan leker vi, busar, går på promenader, träffar kompisar, myser, sjunger etc. tillsammans. Runt klockan 16 kommer pappa hem, Melwin skiner upp och blir jätteglad! Han pratar mycket och länge med pappa då, kanske berättar han för Ante att vi saknat honom och vad vi gjort under dagen?! Vid 21 äter han mat för natten och han vaknar sedan ca två gånger under natten för mat innan det är morgon igen och en ny dag börjar!


Bus och lek med Agnes
Myser på sin gosiga filt
En väldigt intressant bok hittade vi hemma hos Alice!
Lägg märke till att det inte spelar någon roll om boken är upp och ner eller inte ;) 
Undersöker och tittar i gymmet






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar