fredag 1 februari 2013

Melwin 8 månader + vikt

Inser när jag sitter och läser inlägget "Melwin 8 månader" att han har utvecklats mycket den senaste tiden... Jag har nog bara väldigt mycket fokus på just den motoriska biten och längtar så tills han ska kunna ta sig framåt på egen hand så att jag inte alltid ser allt det andra. Just nu blir han så arg/ledsen när han inte kan komma framåt och när han inte kan följa efter oss om vi lämnar rummet... Idag var vi på BVC för vikt och längd, han väger nu 8,760g och är 71cm lång. Han har vuxit 20 cm på åtta månader, helt galet!
Lite mer kring vad som kännetecknar Melwin just nu: 
  • Han sjunger med när vi sjunger tillsammans eller lyssnar på musik. Han nynnar melodier, typ aaaaaoooaaa - så gulligt! 
  • Ropar vi på Morris, frågar "Var är katten?" och säger kisss, kisss, kisss spänner han upp sig och tittar efter Morris, han är jättespännande. 
  • Han har börjar sätta ihop olika bokstavsläten samt säga konsonanter, tex. höhö, dada. 
  • Somnar själv i egen säng runt klockan halv åtta på kvällen. 
  • Har slutat äta på natten och äter nästan bara vanlig mat nu. Jag ammar endast en gång/dygn och det är egentligen mest pga av lathet då jag inte orkar gå upp och göra välling kl 5-6 på morgonen...   
  • När vi äter mat är det vi har på våra tallrikar väldigt intressant, han vill smaka och blir så arg om vi försöker ge honom hans mat med hans sked om han bestämt sig för att han inte vill ha. Det går dock att luras lite med en gaffel och låtsas ta mat från vår tallrik, då smakar det så gott så trots att det är samma mat som han precis ratat från sin egen skål ;-) Självklart får han smaka på vår mat också men det är så häftigt att se att han blir mer och mer sin egen och han vet vad han vill! 
Läser om sniglar i en bok från farfar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar